Posted by: langitbiru3 | January 21, 2014

ISU KALIMAH ALLAH KEMBALI PANAS SELEPAS TITAH AGONG, MEMETIK FATWA MAJLIS MUFTI KEBANGSAAN 1986.

 
SOALNYA, apa pendirian Kerajaan Malaysia dalam isu Kalimah Allah? Apa pendirian Perdana Menteri Malaysia?
 
Pendirian Kerajaan Malaysia dan Pendirian Perdana Menteri Malaysia sangat-sangat dinantikan oleh semua rakyat Malaysia. SUDAH TERLALU LAMA isu ini disajikan kepada seluruh rakyat Malaysia, sehinggakan menimbulkan KETEGANGAN AGAMA dan tak kurang juga KETEGANGAN KAUM. Adalah menjadi tanggungjawab utama kepada Perdana Menteri Malaysia menyelesaikan Isu Kalimah Allah dari terus menjadi bahan perbincangan dari pelbagai lapisan masyarakat dan ketua Agama.
 
 
MENGAPA PERDANA MENTERI MASIH MEMBISU “SUPERDUPER ELEGANT SILENCE”?
 
Perdana Menteri untuk rekod tidak pernah mengeluarkan SEPATAH PENDAPAT ATAU PENDIRIAN mengenai Isu Kalimah Allah. Mengapa? Sebaliknya, yang mengeluarkan kenyataan dan pendapat adalah Menteri Di Jabatan Perdana Menteri yang beragama Kristian, Idris Jala, yang berasal dari Sarawak. Tidak kurang juga pendapat dari Menteri-Menteri Sabah dan Sarawak yang beragama Kristian. 
 
AMAT JELAS, Menteri-menteri baik di JPM, mahupun di Negeri Sabah dan Sarawak, yang beragama Kristian, SUDAH MENJADI JURUCAKAP bagi pihak Putrajaya, Kerajaan Persekutuan Malaysia dalam isu Kalimah Allah.
 
TIDAK KITA LUPA, Penyelesaian 10 Perkara, yang ditandatangani oleh Perdana Menteri Malaysia SEJURUS PILIHANRAYA KE 10 NEGERI SARAWAK, memberi kemenangan besar kepada Parti BN di Sarawak. Mengapa PM menandatangani Penyelesaian 10 Perkara sejurus sebelum pilihanraya Negeri Sarawak??? Apakah itu menunjukkan ISU KALIMAH ini dimanipulasi untuk kepentingan survival Politik BN Sarawak???
 
TIDAK KITA LUPA, Penyelesaian 10 Perkara yang diumumkan Kerajaan pada April 2011 menyelesaikan penggunaan Kalimah Allah dalam Al-Kitab. Orang yang bertanggungjawab merangka dan menyediakan Penyelesaian 10 Perkara ini tidak lain adalah Idris Jala, seorang beragama Kristian. IANYA BUKAN DISEDIAKAN OLEH MAJLIS MUFTI KEBANGSAAN! Idris Jala sendiri MENYAKSIKAN perjanjian tersebut. HEBAT BUKAN?
 
Di bawah perjanjian yang disaksikan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Idris Jala, MENETAPKAN BIBLE SEMUA BAHASA BOLEH DIIMPORT KE DALAM NEGARA TERMASUK BERBAHASA MELAYU DAN INDONESIA SERTA PERCETAKAN JUGA BOLEH DIBUAT DI SEMENANJUNG MALAYSIA, Sabah dan Sarawak.
 
 
“Putrajaya Komited kepada Penyelesaian 10 Perkara, kata Menteri”. ITU SATU tajuk dalam MalaysianInsider, yang memetik Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk NANCY SHUKRI berkata, ” Putrajaya tidak pernah berpaling daripada perjanjian berkenaan sejak 2011 iaitu sebelum pilihan raya negeri Sarawak”.
 
HARI INI, seorang Menteri beragama Kristian Sarawak, Tan Sri James Masing berkata bahawa, Titah Sultan Kedah, yang kini merupakan Yang di-Pertuan Agong, bahawa beberapa perkataan termasuk Allah hanya eksklusif untuk Muslim adalah petanda “AWAN HITAM MULA MENYELUBUNGI”.
 
Mana PERKASA??? MANA PEMUDA UMNO????
 
JELAS, yang menjadi jurucakap kepada PUTRAJAYA soal ISU KALIMAH ALLAH adalah Menteri Di Jabatan Perdana Menteri yang diketuai oleh Datuk Idris Jala dan Datuk Nancy Shukri, yang terus mempertahankan Penyelesaian 10 Perkara yang ditandatangani oleh Perdana Menteri Malaysia sejurus sebelum Pilihanraya Negeri Sarawak ke 10. 
 
MANA MENTERI-MENTERI BERAGAMA ISLAM DARI UMNO, YANG SANGAT LANTANG MENJADIKAN PAS SEBAGAI “PUNCHING BAG” DALAM MENDODOI ISU KALIMAH ALLAH?
 
SESUNGGUHNYA, Perdana Menteri Malaysia dan Presiden UMNO SUDAH BUAT SILAP di masa lepas. Kesilapan tersebut meyebabkan dia “terperangkap” dengan keputusannya. Kita tidak mahu PM kita terus terperangkap sedemikian. Kita juga tidak mahu PM terus membuat satu lagi kesilapan yang sama dan lebih memburukkan keadaan sekali lagi.
 
 
 
KEPADA pemimpin tertinggi UMNO,
 
Usah KAMU terus menerus menjadikan PAS sebagai “Punching Bag”.
Yang berkuasa adalah PM @ Presiden UMNO.
Yang berkuasa MELULUSKAN DAN MEMBATALKAN adalah PM @ Presiden UMNO.
Bukan PAS.
 
(Jika saya jadi PM, panggil Hadi, Anwar duduk semeja bincang betui-betui, jika benar-benar ikhlas nak selesaikan isu ini TANPA ELEMEN KEPENTINGAN POLITIK)
 
 
Renungan bersama, 
 
 
 “Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpinpemimpin (mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barang siapa di antara kamu mengambil mereka menjadipemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang lalim.”5:51 (Al-Maidah)
 

Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu jadikan penolongmu kaum yang dimurkai Allah, sesungguhnya mereka telah putus asa terhadap negeri akhirat sebagaimana orang-orang kafir yang telah berada dalam kubur berputus asa. 60:13 (Mumtahinah)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: